• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Velikonočni sejem - vabilo

Vabilo  k sodelovanju na  VELIKONOČNEM SEJMU

Prijazno Vas vabimo k sodelovanju na tradicionalnem VELIKONOČNEM SEJMU, ki bo potekal na ploščadi na Trgu osvoboditve v Lenartu.

Sejem, na katerem se lahko predstavite in nakupujete, bo potekal v naslednjih terminih:

-           petek, 27. 3. 2015, od 11. do 16. ure,

-           sobota, 28. 3. 2015, od 9. do 13. ure,

-           petek, 3. 4. 2015, od 11. do 16. ure.

velikano2014 3

Natisni

Delavnice mojstrov

PO ZNANJE NA PODEŽELJE - Vabilo na delavnice prikazov domače in umetnostne obrti

V marcu vabljeni na delavnice prikazov domače in umetnostne obrti mreže Učnih kmetij z območja osrednjih Slovenskih goric:franciska-safaric-beba 02

Natisni

Posvet LAS

6. posvet lokalnih akcijskih skupin (LAS) celotne Slovenije  v Trebnjem 

V Trebnjem na Dolenjskem je med 22. in 23. januarjem 2015 potekalo pomembno dvodnevno delovno srečanje LAS iz celotne Slovenije. Na srečanju oz. posvetu, ki ga je organiziralo Društvo za razvoj Slovenskega podeželja, se nas je zbralo več kot 90 predstavnikov LAS, Ministrstva za podeželje, kmetijstvo in gozdarstvo (MKGP), Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo (MGRT), Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP), predstavnikov mreže LEADER s sosednje Hrvaške ter zainteresirane javnosti (predstavniki občin, NVO…). Na posvetu je sodelovalo tudi naše Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«, ki sva se ga udeležili skupaj s predsednikom g. Andrejem Kocbekom.
trebnje1
Natisni

Nagovor predsednika

Spoštovane članice in člani Društva za razvoj podeželja “LAS Ovtar Slovenskih goric”.

Na decembrskem občnem zboru ste me izvolili za novega predsednika društva. Z izvolitvijo ste mi zaupali pomembno in odgovorno nalogo vodenja uspešne, in v slovenskem prostoru prepoznane, lokalne akcijske skupine – LAS Ovtar. Prizadeval si bom, da bom upravičil vaše zaupanje in krepil uspešno delovanje društva v zadovoljstvo članov, ustanoviteljev in ostalih partnerjev.

Natisni

Zahvala predsednice

Vsak človek ima svojo pot
in vsaka pot ima svoj pomen.
Zato si moramo na svojih poteh vzeti čas,
se ustaviti in pogledati v katero smer nas peljejo…

Spoštovane članice in člani društva za razvoj podeželja LAS Ovtar

Decembra leta 2007 so me k sodelovanju pri ustanavljanju Lokalne akcijske skupine (LAS) povabili župani naših šestih občin. Ustanovitev LAS Ovtar na območju Upravne enote Lenart, organizirano kot javno – zasebno partnerstvo je bil pogoj Evropske unije, da so občine in občani pridobili možnost črpanja evropskih sredstev v programskem obdobju 2007 – 2013 iz ukrepa LEADER (pristopa od spodaj navzgor), to pomeni iz 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije.

Natisni

7. občni zbor

7. občni zbor Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

V sredo 17. decembra 2014 je na sedežu društva potekal 7. občni zbor. Za kulturni program je v uvodu s 3 pesmimi poskrbel otroški pevski zborček Kamenčki iz Vrtca Lenart.

DSC 0019

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi