• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

SABA

PREDSTAVITEV SABA

V četrtek 24. septembra 2015 je  v Centru Slovenskih potekala predstavitev Slovenskega ameriškega gospodarskega združenja SABA (Slovenian American Business Association). Predstavitev je podal predsednik združenja, gospod Jurček Žmavc, do nedavna generalni konzul Republike Slovenije v Clevelandu, Ohio, ZDA. Predstavitev je bila zanimiva zlasti za vse, ki imajo interes in željo po pomoči ob vstopu na ameriški trg. Dogodek sta organizirala Društvo za razvoj podeželja "LAS Ovtar Slovenskih goric" in Območna obrto - podjetniška zbornica Lenart.

Natisni

Odkrivali smo Agatine skrivnosti

agatine skrivnosti 2015

20150829 172436

Letos smo že tretjič odkrivali Agatine skrivnosti. Osrednji dogodek pa se je odvijal v soboto 29. avgusta 2015. Dogajanje se je začelo v dopoldanskem času z ustvarjalnimi delavnicami v organizaciji Si.mobil Lenart. Nadebudneži so si izdelali beležke in pisala za grajske gospodične in gospodiče.

Natisni

Predstavitev na sejmu AGRA

Ponovno uspešna predstavitev Ovtarjeve ponudbe

Ponudniki iz Slovenskih goric so se letos na sejmu AGRA v Gornji Radgoni že četrtič predstavljali pod okriljem Društva za razvoj podeželja "LAS Ovtar Slovenskih goric". Obiskovalci razstavnega prostora so lahko pokušali vroče gibanice, se okrepčali z odlično vinsko kapljico in ostalimi domačimi dobrotami. Za popestritev pa so poskrbeli Ovtar, babica in dedek, muzikantje in igralci iz Agatinih skrivnosti.
DSCN1775
Natisni

Odstiranje Agatinih tančic

AGATINE SKRIVNOSTI 2015

Osrednji dogodek bo v soboto 29.8.2015Začel se bo ob 10.00 uri z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami na Trgu osvoboditve v Lenartu, nadaljeval pa ob 16.30 uri s srednjeveško tržnico in spremljajočim programom, del katerega bo tudi podelitev nagrad najboljšim natečajnim delom.

promo agata_2015_7

Natisni

Nagrajenci 2. likovnega natečaja

Likovni natečaj za otroke in mladostnike v okviru prireditve Agatine skrivnosti 2015 na temo življenje na gradovih Hrastovec, Vurberk in Štralek, v katerih se odvija zgodovinska povest Črni križ pri Hrastovcu pisca Ožbalta Ilauniga, je bil objavljen v aprilski številki časopisa Ovtarjeve novice.Na natečaj prispelo 47 likovnih del (11 skupinskih in 36 posameznikov). Skupaj je sodelovalo 72 avtorjev. Velika večina avtorjev (70) je svoje likovne izdelke poslalo preko šol in mentorjev, dva (2) posameznika pa sta na natečaju sodelovala samostojno.

Natisni

Razstava likovnih del

ODPRTJE RAZSTAVE IN POVABILO NA PRIREDTEV AGATINE SKRIVNOSTI 2015

V četrtek 20.8.2015 ob 12. uri je v avli Občine Lenart potekala novinarska konferenca, na kateri je bilo predstavljeno, kako bomo zadnjo soboto v avgustu letos že tretjič odkrivali Agatine skrivnosti. Potek prireditve so predstavili Andrej Kocbek, predsednik Društva za razvoj podeželja "LAS Ovtar Slovenskih goric", Milena Grabušnik iz Razvojne agencije Slovenske gorice in Miroslav Mauko, predsednik Kulturnega društva Delavec Lenart, ki bo poskrbelo za gledališke uprizoritve.

Natisni

Srečamo se na AGRI 2015

VABILO

Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

se bo tudi letos skupaj s ponudniki predstavilo

s pristno in domačo Ovtarjevo ponudbo na

53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

V veselje in čast nam bo, če se bomo na sejmu

od 22. do 27. avgusta 2015,

srečali ter se skupaj poveselili ob ponudbi naših goric in gričev.

Vabljeni v naš Ovtarjev prostor, v halo C3, na razstavni prostor številka 400.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi