Natisni

Elaborat - obnova vaških središč

Elaborat - obnove vaških središč 2010

Nosilec projekta: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

Izvedene aktivnosti projekta v eni fazi: od 1. 4. 2010 do: 27. 12. 2012 so prispevale k izdelavi elaborata - arhitekturne rešitve na nivoju idejnega projekta za obnovo trškega jedra Svete Trojice v Slovenskih goricah na podlagi terenskega dela in 2 delavnic (z domačini, 16. in 17. novembra 2012) za usklajevanje predlogov obnove uporabnikov prostora (vaščani) s strokovno službo, ki je upošteval:

Natisni

Elaborat - mreža muzejev

Elaborat mreže muzejev in muzejskih zbirk

Nosilec: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

Na osnovi strokovne analize in vrednotenja kulturnega prostora LAS se kot rezultat pričakuje preprečitev stihijskega in nekoordiniranega odpiranja ponavljajočih se in strokovno premalo obdelanih posameznih muzejskih zbirk območja LAS.

Urejene so 3 nove muzejske zbirke območja LAS:

Natisni

Ovtarjeva ponudba

Ovtarjeva ponudba 2010

Nosilec: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

Ovtarjeva ponudba je projekt oz. program za zagotavljanje večje samooskrbe z lokalno pridelanimi kmetijskimi in živilskimi produkti ter storitvami. Predstavlja dodatni ekonomski in socialni potencial v času ekonomske krize ter spodbuja ponudnike podeželja k vzpostavitvi direktnih prodajnih kanalov za prodajo lokalno pridelanih kmetijskih proizvodov v dobro proizvajalcev hrane in njenih kupcev.

Natisni

Galerija

Atelje z galerijo

Nosilec: Vrečič Danijel, Sveta Trojica

V atelje z galerijo se je obnovila in preuredila obstoječa stavba na naslovu Trojiški trg 5 v trgu Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Nosilec projekta Danijel Vrečič se umetniško ukvarja s kiparjenjem, umetniškim varjenjem, sodeluje na mednarodnih kolonijah: Makole (2005, 2007, 2009) in slikarskih kolonijah po Sloveniji, za sabo ima preko 30 samostojnih in skupinskih razstav po Sloveniji in v Franciji.

Natisni

Po Goricah

Izletniški cilji v Osrednjih Slovenskih goricah

Nosilec: Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«

V izvedbi projekta je območje LAS pridobilo pregledno in uporabno gradivo predstavitve izletniških poti in različnih turističnih točk za obiskovalce (domače in tuje) in domače ponudnike:

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi