• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

UO LAS potrdil dve operaciji

Upravni odbor LAS Ovtar potrdil dve operaciji

Upravni odbor LAS Ovtar Slovenskih goric je na svoji korespondenčni seji 6. 4. 2018 potrdil operacijo sodelovanja LAS »AKTIVNO Z DRAVO«. V projekt je aktivno vključenih 7 LAS (LAS Bogastvo podeželja - vodilni partner, LAS Lastovica, TOTI LAS, LAS Haloze, LAS UE Ormož, LAS Drava in LAS Ovtar Slovenskih goric), ki imajo pod svojim okriljem vključene še člane znotraj LAS, v LAS Ovtar Slovenskih goric je to Občina Duplek. Partnerstvo pokriva območje ob strugi reke Drave med LAS Drava in vse do meje z Hrvaško.

Cilji operacije so: Izdelava idejne zasnove vstopno-izstopnih točk za plovbo po reki Dravi, izdelava projektne dokumentacije za vodno vlečnico čez reko Dravo (med Občino Starše in Občino Duplek),oživitev zgodovinskih, etnoloških in kulturnih posebnosti ob reki Dravi, izvedba niza športnih aktivnosti na in ob reki Dravi ter nadgradnja promocijskih aktivnosti za vsebine na in ob reki Dravi. Operacijo je Razvojna agencija Slovenske gorice (vodilni partner LAS) prijavila na 3. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Upravni odbor je prav tako potrdil operacijo PARK AKTIVNIH DOŽIVETIJ, ki jo je na 1. javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Ovtar Slovenskih goric na problemskem območju (občina Pesnica), sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) vložila Občina Pesnica, kot edini prijavitelj. Vloga je bila potrjena za sofinanciranje v višini 205.106,25 EUR in se predloži v odobritev ARSKTRP.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi