• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Skupščina LAS Ovtar

2. redna seja Skupščine LAS Ovtar Slovenskih goric

V torek, 20. decembra 2016, je v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart v Lenartu potekala 2. redna seja Skupščine LAS Ovtar Slovenskih goric v programskem obdobju 2014–2020.

Ob odsotnosti predsednika LAS je Skupščino vodila podpredsednica LAS Ovtar Slovenskih goric Petra Pucko. Sklepi 2. redne seje Skupščine zajemajo potrditev:

-          končne verzije Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Ovtar Slovenskih goric (zadnja dopolnitev 22. 9. 2016).

-          Pravilnika o postopku izvedbe javnih pozivov LAS Ovtar Slovenskih goric, ki ga je 12. 12. 2016 sprejel Upravni odbor.

-          letnega poročila o delu LAS in finančno poročilo LAS za leto 2016, ki ga je 12. 12. 2016 sprejel Upravni odbor.

-          letnega načrta aktivnosti LAS za leto 2017, ki ga je 12. 12. 2016 sprejel Upravni odbor.

Skupščina LAS Ovtar Slovenskih goric je razrešila mag. Vita Kranerja, kot člana Nadzornega odbora ter za preostanek mandatnega obdobja prejšnjega člana izvolila novo članico Nadzornega odbora mag. Jasmino Breznik. Skupščina je določila ohranitev višine članarine tudi za leto 2017 in sicer v višini: 1,00 € na prebivalca za občine; 60,00 € za člane iz zasebnega sektorja ter 120,00 € za druge člane javnega sektorja in za ekonomski sektor.

V prvem kvartalu leta 2017 bo sklicana nova seja skupščine, na kateri se bo odločalo o neposredni potrditvi operacij LAS, ki jih bo za celotno območje LAS izvajal vodilni partner.

R. P.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi