• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

GLAMUR

ODOBRENA OPERACIJA SODELOVANJA MED LAS

LAS Ovtar Slovenskih goric je uspel s prijavo operacije GLAMUR v okviru javnega poziva za sodelovanje LAS. V preteklem tednu je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrila operacijo GLAMUR, ki smo jo v sodelovanju med LAS-i prijavili LAS Ovtar Slovenskih goric s partnerji LAS Prlekija ter z avstrijskima LAS Verein zur Förderung Steirischen Vulkanlandes in društvom Verein Genuss am Fluss im Steirischen Vulkanland.

Operacijo smo v marcu 2017 prijavili na 1. Javni poziv podukrepa 19.3 – Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine. Višina odobrenih evropskih sredstev za LAS Ovtar Slovenskih goric znaša 81.404,87 EUR, delež LAS Ovtar Slovenskih goric znaša 107.764,52 EUR, skupna vrednost celotne operacije pa je izkazana v višini 463 tisoč EUR.Z operacijo GLAMUR želimo povečati zavest o pomenu lokalne ponudbe in samooskrbe v obmejnem območju med Slovenijo in Avstrijo. V okviru operacije bodo tako izvedene številne aktivnosti, s katerimi želimo izboljšati prepoznavnost in percepcijo lokalne ponudbe. Tako bomo po celotnem območju vzpostavili GLAMUR prodajne kotičke, organizirali GLAMUR dogodke in prikazovali primere dobrih praks.Najboljše lokalne proizvajalce bomo povezali v skupnem nastopu na lokalnih trgih v okviru nove blagovne znamke GLAMUR in jim pomagali izboljšati kvaliteto ponudbe. Pomemben del projekta bo namenjen osveščanju lokalnega prebivalstva in promociji izbranih lokalnih proizvodov.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi