• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Ekskurzija društva

Strokovna ekskurzija v Padno in Piran

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je 11. oktobra 2017 v sodelovanju z LEŠNIK & ZEMLJIČ d.o.o. in vodilnim partnerjem LAS Ovtar Slovenskih goric – RASG d.o.o. organiziralo jesensko strokovno ekskurzijo v Padno in Piran.

Iz avtobusne postaje v Lenartu smo se odpravili ob 6. uri in se podali na Primorsko. Najprej na ogled dobre prakse razvoja kraja Padna, ki sodi v Občino Piran. Namen ekskurzije je bil predstavitev primera dobre prakse območja LAS Primorske, razvoja vasi kot turistične destinacije, animacija in motivacija vaščanov, obiski s potniških ladij, od vizije do izvedbe javno zasebnega partnerstva Razpršen Hotel Padna (RH Padna). Gostitelji so nas pričakali z dobrodošlico  Istrske supe (oljčno olje, domač kruh in refošk). V vasi smo se seznanili s tipično istrsko arhitekturo in zanimivim stavbnim fondom, vključili obisk Studenca pod vasjo (Revitas) in Galerije Božidarja Jakca. Ogledali smo si marmorni podstavek iz 9. st. pod kropilnikom v cerkvi Sv. Blaža ter se povzpeli na razgledno točko. Obiskali smo tudi Kulturno-turistični info center, bodočo recepcijo RH Padna, Kulturni dom B. Jakca – prenovljen v letu 2014 preko EU projekta HERA. Po aktivnem ogledu vasi smo se okrepčali z istrskimi kulinaričnimi dobrotami: pršutom, sirom in kruhom, domačo koruzno mineštro - bobiči, refoškom in malvazijo.

Ekskurzijo smo nadaljevali z ogledom mesta Piran. V Piranu so nam pod pokroviteljstvom Občine Piran razkazali prenovljen Mediadom Pyrhani, kjer smo si ogledali atraktivni film o zgodovini Pirana, v 3D tehniki. Dovolj je ostalo časa za prosti sprehod po mestu in ogled znamenitosti Tartinijevega trga, cerkve Sv. Jurija, mestnega obzidja ali pa za kavo ob obali ter osvežitev v morju.

Strokovna ekskurzija nam je odprla nova obzorja spoznanj, predvsem zavedanje o lepotah naše dežele in možnostih razvoja turizma ter lokalne ponudbe, ki jo premoremo tudi v Slovenskih goricah.

Ekskurzija 11102017_1

Ekskurzija 11102017_2

Ekskurzija 11102017_3

Ekskurzija 11102017_4

Ekskurzija 11102017_5

Foto: Franc Fras

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi