• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

2. JP LAS OVTAR - EKSRP: VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Odgovori na zastavljena vprašanja z delavnice in po elektronski pošti:

Vprašanje: Kako je s ponudbami za splošne stroške v operaciji? Stroški projektanta in izdelave DIIP je prijavitelj že plačal. Ali lahko v tem primeru priloži ponudbe z datumom pred oddajo vloge na JP LAS?

Odgovor: Da. Ponudbe morajo biti v vsakem primeru pridobljene pred oddajo vloge na javni poziv LAS.

Vprašanje: Operacijo želi prijaviti Konjeniško društvo skupaj s partnerji z namenom razvoja nove storitve nudenja prevozov turistov s kočijo po kulturnih in turističnih točkah LAS. Ali je nakup vprežnih konjev za prevoz kočije tudi upravičen strošek? Ali je nakup kočije za prevoz turistov tudi upravičen strošek?

Odgovor: Nakup živali ni upravičen strošek. Nakup kočije za prevoz turistov je lahko upravičen strošek, če bo strošek nastal v skladu z vsemi pogoji, kot jih določa zakonodaja.

Vprašanje: Kako dokazati kazalnik, da bo z izvedbo operacije ohranjeno 1 delovno mesto? Ali je to delovno mesto potrebno zagotavljati še 3 leta po izvedbi operacije? Kako pa je z zaposlitvijo invalidne osebe, ki je zaposlena za krajši delovni čas (20 ur/teden)? Ali se to šteje kot 1 novo DM?

Odgovor: Dokazovanje kazalnika ohranjeno delovno mesto je naloga LAS oz. upravičenca. AKTRP bo preverjalo koliko (delovnih mest) zaposlenih je bilo ob oddaji vloge in koliko jih je ob zaključku operacije. Da, v kolikor se financira operacijo, kjer je cilj ohranjanje delovnih mest, je iz vidika trajnosti operacije, ohranjeno delovno mesto potrebno zagotavljati še najmanj tri leta od datuma zadnjega izplačila upravičencu. Spremlja se novo ustvarjeno delovno mesto. Za eno ustvarjeno novo delovno mesto, se šteje 1 PDM. V primerih, ko je oseba zaposlena za polovični delovni čas pomeni 0,5 PDM. 1 PDM lahko sestavlja več zaposlitev za krajši delovni čas. Prav tako se lahko osebe zaposlene na ustvarjenem delovnem mestu zamenjajo, pomembno je da se ohranja delovno mesto.

 

 


Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi