• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

10. let društva

10. OBLETNICA DRUŠTVA ZA RAZVOJ PODEŽELJA OVTAR SLOVENSKIH GORIC

V osrčju osrednjih Slovenskih goric že deset let uspešno deluje Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric. Društvo je v letih svojega delovanja na območju občin Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah pustilo viden pečat na podeželju Slovenskih goric, ki ga danes z bogatim programom ohranja in krepi. Ob pomembni obletnici je društvo 14. marca 2018 sklicalo občni zbor in pripravilo slavnostno sejo. 

Andrej Kocbek, predsednik Društva Ovtar Slovenskih goric in Tanja Vintar, direktorica Razvojne agencije Slovenske gorice, sta v nagovorih strnila bogat nabor izvedenega dela in projektov, ki jih je društvo izvedlo v času opravljanja funkcije Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar Slovenskih goric. Izpostavljeni so bili nekateri širše prepoznavni skupni projekti kot so: mreža Ovtarjeve ponudbe, Po goricah, Učne kmetije, Agatine skrivnosti, Usmerjevalna signalizacija območja LAS in še bi lahko naštevali. V programskem obdobju 2007 – 2013 je bilo vseh izvedenih projektov v LAS kar 68. Brez odlične strokovne in kadrovske podpore v društvu vsekakor ne bi dosegli tako vidnih rezultatov. Predvsem gre zahvala prvi predsednici društva gospe Vidi Šavli, aktualnemu predsedniku društva gospodu Andreju Kocbeku in Razvojni agenciji Slovenske gorice.

10 let_Drustva_Ovtar_57

Društvo je ob tej priložnosti podelilo zahvale Vidi Šavli, Občini Lenart, Stanki Ferš, Lidiji Šipek, Razvojni agenciji Slovenske gorice, Marku Šebartu – Ovtarju, Milanu Gumzarju in Srečku A. Padovniku. Vsem iskrene čestitke!

Javna zahvala je bila izrečena tudi vsem članom in gostom slovesnosti za njihov prispevek v društvu. Brez aktivnih članov in iskrene podpore deležnikov na lokalni ravni bi bili rezultati društva mnogo skromnejši.

Skozi celoten program občnega zbora in slavnostne seje so zbranim popoldne popestrili: Pevke ljudskih pesmi Društva upokojencev Lenart ter mladi glasbeniki iz glasbene šole Muziklub, in sicer Kiara Katan, Miha Mihelič in Sašo Strelec. Za veselo vzdušje pa so poskrbeli še harmonikar Luka Pučko ter združeni plesni skupini Country roses in Wild Texas.

Ob zaključku slavnostne seje je sledila še pogostitev, kjer so vse zbrane pričakale Ovtarjeve dobrote, ki jih je pripravila Zadruga Dobrina in vina, ki so jih velikodušno prispevali župani in županja območja LAS Ovtar Slovenskih goric, z izbranimi vinogradniki.

Zapisala: ekipa RASG

Foto: Maksimilijan Krautič

10 let_Drustva_Ovtar_6

10 let_Drustva_Ovtar_10

10 let_Drustva_Ovtar_3

10 let_Drustva_Ovtar_91

10 let_Drustva_Ovtar_15

10 let_Drustva_Ovtar_23

10 let_Drustva_Ovtar_62

10 let_Drustva_Ovtar_59

10 let_Drustva_Ovtar_66

10 let_Drustva_Ovtar_63

10 let_Drustva_Ovtar_27

10 let_Drustva_Ovtar_85

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi