• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

1. SEJA RAZVOJNEGA SVETA DRUŠTVA OVTAR

1. seja Razvojnega sveta Društva Ovtar

V četrtek 7. septembra 2017 je potekala 1. redna seja članov Razvojnega sveta Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v novi sestavi.
RSOvtar07092017
Najprej je potekala predstavitev skupnega projektnega predloga Ovtar pod kozolcem, v katerem je eden izmed partnerjev tudi naše društvo. Dr. Matej Požarnik je izpostavil pomen projekta za promocijo Slovenskih goric in sodelovanje z lokalnim prebivalstvom. V nadaljevanju so člani razpravljali o prireditvi, ki bo obeležila 10. obletnico delovanja društva in bo potekala 5. 12. 2017 v Centru Slovenskih goric. Potrjen je bil tudi program jesenske strokovne ekskurzije v Padno (občina Piran) ter nekatere aktivnosti društva (Slovenski zajtrk v VDC Mravlja, udeležba predsednika na 4. slovenskem podeželskem parlamentu in 3. evropskem podeželskem parlamentu na Nizozemskem, Praznik regij, vrnitev obiska v LAS Češky les).
M.G.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi