• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Skupščina LAS Ovtar

2. redna seja Skupščine LAS Ovtar Slovenskih goric

V torek, 20. decembra 2016, je v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart v Lenartu potekala 2. redna seja Skupščine LAS Ovtar Slovenskih goric v programskem obdobju 2014–2020.

Natisni

1. javni poziv LAS Ovtar

1. Javni poziv LAS Ovtar Slovenskih goric - sklad EKSRP

Objavljen je 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Ovtar Slovenskih goric na območju občin: Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj, ki  so povezane v lokalno akcijsko skupino - LAS Ovtar Slovenskih goric, v letu 2016, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Besedilo javnega poziva in dokumentacijo najdete na povezavi: http://lasovtar.si/javni-poziv

Natisni

Praznično vzdušje

Praznično vzdušje na sejmu v Lenartu

Božično-novoletni sejem v Lenartu poteka ob petkih in sobotah v večernih urah, ko središče mesta razsvetljujejo številne modre in bele lučke. Praznični sejem, ki poteka v organizaciji Društva za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric in Razvojne agencije Slovenske gorice, je odlična priložnost za druženje, okušanje dobrot Ovtarjeve ponudbe in nakup daril lokalnih ponudnikov.

Ne zamudite! Sejem bo potekal še v petek, 23. decembra 2016 med 16. in 21. uro. Vabljeni!

Bozicnisejem2016

Natisni

2. seja UO LAS

2. seja Upravnega odbora LAS Ovtar Slovenskih goric

21 članov Upravnega odbora LAS Ovtar Slovenskih goric se je 12. decembra 2016 sestalo na 2. redni seji. Soglasno so potrdili s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano konec oktobra potrjeno Strategijo lokalnega razvoja (SLR). Prav tako je bil potrjen Pravilnik o postopku izvedbe javnih pozivov. Seznanili so se z delom LAS in finančnim poročilom za leto 2016 ter z načrtom aktivnosti za leto 2017. Soglasno je bila potrjena tudi sestava Ocenjevalne komisije, ki šteje 10 članov + 3 nadomestne člane. Podani so bili predlogi za skupne projekte in projekte sodelovanja med LAS: priprava celostne prometne strategije s poudarkom na kolesarskih poteh, priprava promocijskega materiala, samooskrba, čebelarstvo in apiterapija ter v okviru Užitka ob reki sta voda in vino kot rdeča nit, ki povezuje območje na obeh bregovih reke Mure in širše.

Natisni

Zasedali člani Razvojnega sveta

Zasedali člani Razvojnega sveta

V ponedeljek 12. decembra 2016 je v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu potekala 17. redna seja Razvojnega sveta Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«. 

17Razvojnisvet 12122016_9

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi