• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Radijska oddaja OVTARJEVA KOŠARA

Radijska oddaja OVTARJEVA KOŠARA

Na Radio Slovenske gorice (96,4 MHz) vsako nedeljo med 11.00 in 11.45 uro prisluhnite oddaji Ovtarjeva košara. Namen oddaje je predstavitev LAS Ovtar Slovenskih goric, možnosti prijave na razpise iz ukrepa LEADER oz. Programa razvoja podeželja 2014-2020. Predstavili se bodo različni ponudniki iz Slovenskih goric (nosilci dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, vinogradniki, domači mojstri, …) in spregovorili o svojih projektih, izkušnjah, izdelkih in dejavnostih.

Natisni

10. let društva

10. OBLETNICA DRUŠTVA ZA RAZVOJ PODEŽELJA OVTAR SLOVENSKIH GORIC

V osrčju osrednjih Slovenskih goric že deset let uspešno deluje Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric. Društvo je v letih svojega delovanja na območju občin Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah pustilo viden pečat na podeželju Slovenskih goric, ki ga danes z bogatim programom ohranja in krepi. Ob pomembni obletnici je društvo 14. marca 2018 sklicalo občni zbor in pripravilo slavnostno sejo. 

Andrej Kocbek, predsednik Društva Ovtar Slovenskih goric in Tanja Vintar, direktorica Razvojne agencije Slovenske gorice, sta v nagovorih strnila bogat nabor izvedenega dela in projektov, ki jih je društvo izvedlo v času opravljanja funkcije Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar Slovenskih goric. Izpostavljeni so bili nekateri širše prepoznavni skupni projekti kot so: mreža Ovtarjeve ponudbe, Po goricah, Učne kmetije, Agatine skrivnosti, Usmerjevalna signalizacija območja LAS in še bi lahko naštevali. V programskem obdobju 2007 – 2013 je bilo vseh izvedenih projektov v LAS kar 68. Brez odlične strokovne in kadrovske podpore v društvu vsekakor ne bi dosegli tako vidnih rezultatov. Predvsem gre zahvala prvi predsednici društva gospe Vidi Šavli, aktualnemu predsedniku društva gospodu Andreju Kocbeku in Razvojni agenciji Slovenske gorice.

10 let_Drustva_Ovtar_57

Natisni

ZAPISNIK SEJE OCENJEVALNE KOMISIJE - 1JP ESRR - 2. rok

ZAPISNIK 15. SEJE OCENJEVALNE KOMISIJE LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC

Na 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev SLR LAS Ovtar Slovenskih goric, v letu 2017 in 2018, sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) je v drugem roku (do 28. 2. 2018) prispelo 8 vlog za prijavo operacije. Vse vloge bo pregledala ocenjevalna komisija, preverila njihovo administrativno popolnost in jih ocenila skladno s kriteriji in lokalno razvojno strategijo.

Skladno s členom 7.4 Pravilnika o postopku izvedbe javnih pozivov LAS Ovtar Slovenskih goric vodilni partner objavlja zapisnik o odpiranju vlog.

Zapisnik: Zapisnik_OKLAS_15seja.pdf

Natisni

ZAPISNIK SEJE OCENJEVALNE KOMISIJE - problemsko območje

ZAPISNIK 14. SEJE OCENJEVALNE KOMISIJE LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC

Na 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev SLR LAS Ovtar Slovenskih goric na problemskem območju, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) je do izteka roka (19. 2. 2018) prispela 1 vloga za prijavo operacije. Vlogo bo pregledala ocenjevalna komisija, preverila administrativno popolnost in jo ocenila skladno s kriteriji in lokalno razvojno strategijo.

Skladno s členom 7.4 Pravilnika o postopku izvedbe javnih pozivov LAS Ovtar Slovenskih goric vodilni partner objavlja zapisnik o odpiranju vlog.

Zapisnik: ZapisnikOKLAS_14seja.pdf

 

 

Natisni

Občni zbor - vabilo

VABILO na 11. občni zbor Društva za razvoj podeželja OVTAR SLOVENSKIH GORIC

Spoštovana članica, spoštovani član društva!

Na podlagi 15. 16. in 17. člena statuta Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric sklicujemo

11. redni letni občni zbor, ki bo: 

v sredo, 14. marca 2018 ob 17.00 uri v mali dvorani Centra Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9 v Lenartu.

Natisni

Velikonočni sejem 2018

Velikonočni sejem v Lenartu

Društvo Ovtar Slovenskih goric in Razvojna agencija Slovenske gorice vas prijazno vas vabita k sodelovanju na tradicionalnem VELIKONOČNEM SEJMU, ki bo potekal na ploščadi na Trgu osvoboditve v Lenartu.

Sejem, na katerem se lahko predstavite in nakupujete, bo potekal v naslednjih terminih:

- petek, 23. 3. 2018, od 11. do 15. ure,

- sobota, 24. 3. 2018, od 9. do 13. ure,

- petek, 30. 3. 2018, od 11. do 15. ure.

Velikonocni sejem

Natisni

DELAVNICA ZA IZVAJANJE UKREPA LEADER/ CLLD

Delavnica za izvajanje ukrepa LEADER/ CLLD

Ob koncu meseca januarja je v Ljubljani v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala delavnica na temo Nadaljnje izvajanje ukrepa LEADER/CLLD in novosti na tem ukrepu. Delavnice smo se udeležili tudi predstavniki LAS Otar Slovenskih goric. Tematika je bila zaradi sprejetja 3. spremembe Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnosti, v programskem obdobju 2014-2020 še toliko bolj zanimiva.

IMG 20180125_090703_1

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi