• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

1. javni poziv LAS Ovtar – sklad ESRR

1.  javni poziv LAS Ovtar – sklad ESRR

 1.  J A V N I  P O Z I V

za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin: Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj, ki so povezane v lokalno akcijsko skupino LAS Ovtar Slovenskih goric v letih 2017 in 2018, sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR)

Datum objave: 18. 12. 2017

1. rok za oddajo vlog: 18. 1. 2018

2. rok (zadnji) za oddajo vlog: 28. 2. 2018

Natisni

Prva sprememba SLR

Prva sprememba Strategije lokalnega razvoja LAS Ovtar Slovenskih goric

V skladu z 18. členom Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014-2020, lahko LAS enkrat letno predlaga spremembo Strategije lokalnega razvoja (SLR). Predlagane spremembe morajo izhajati iz spremenjenih okoliščin na območju LAS. Vse spremembe SLR morajo biti na kratko opisane in utemeljene na preglednici, ki jo najdete v prilogi spodaj. Opisan mora biti tudi vpliv sprememb na doseganje ciljev, ki so zastavljeni v SLR.

Vse zainteresirane iz območja LAS Ovtar Slovenskih goric tako pozivamo, da podate svoje predloge za spremembo SLR. Predloge pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do torka 12. 12. 2017.

Natisni

10. božično - novoletni sejem v Lenartu

VABILO - božično-novoletni sejem 

Leto je naokrog in pred vrati je praznični december - čas lepih želja, nakupovanj in obdarovanj – čas obiska božično-novoletnega sejma! V Društvu za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in Razvojni agenciji Slovenske gorice tudi letos želimo razveseljevati naše obiskovalce skupaj z vami – pridelovalci, predelovalci, rokodelci in ostalimi razstavljavci na tradicionalnem božično-novoletnem sejmu, ki je letos jubilejni 10. po vrsti.  

Bozicnisejem 2016_15

Natisni

Vabilo - tradicionalni slovenski zajtrk

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2017 TUDI V LENARTU

V Sloveniji obeležujemo v petek 17. novembra 2017 dan slovenske hrane, v okviru katerega bo letos ponovno potekal tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je  podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena lokalne samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

 TSZ brez

Natisni

Obisk na Češkem

Obisk v Češki republiki

V mesecu maju smo poročali o obisku češke delegacije iz mesta Kdyně in LAS Český les v Slovenskih goricah. Na povabilo vodij te delegacije, župana mesta Kdyně Jana Löffelmanna in direktorice LAS Český les Sylve Heidlerové, je bil 27. in 28. oktobra delovni obisk vrnjen. V delegaciji Občine Lenart in LAS Ovtar so bili: župan, mag. Janez Kramberger, podžupana Marjan Banič in Franci Ornik, Tanja Vintar, direktorica RASG, t.j. vodilnega partnerja LAS Ovtar in Andrej Kocbek, predsednik Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric.

IMG 3874

Natisni

PRAZNIK REGIJ 2017

Ovtarjeva ponudba SE JE predstaviLA v Avstriji

Ponudba Slovenskih goric se je 28. in 29. oktobra 2017 že tretjič predstavljala na PRAZNIKU REGIJ (FEST DER REGIONEN) v Zehnerhaus v Bad Radkersburgu. Predstavitev je potekala na skupnem razstavnem prostoru Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric. Obiskovalci so radi okušali in spoznavali pestro in kakovostno domačo ponudbo: sveže pečeno gibanico, vrhunsko vino ter izdelke domačih mojstrov. Za popestritev dogajanja pa so poskrbeli veseli muzikanti.

FestderRegionen29102017 8

Natisni

VinDel 2017

Ob koncu oktobra, ko se mošt intenzivno poslavlja in nas pozdravlja nov letnik mladega vina se je v organizaciji Zavoda SloVino odvil že 10. salon VinDel, ki je letos beležil rekordni obisk in število razstavljavcev. Salon VinDel združuje vinske pridelovalce in kulinarične dobrote z vse Slovenije in širše. Pestra ponudba vin, kulinaričnih dobrot in aktivnosti, ki spadajo na podeželje so bogato prispevali k raznolikem in zanimivem salonu.

20171025 104925

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi