Prispevki

Natisni

Vabilo na Komarnik

TERENSKO DELO  III., II. IN PRVE GIMNAZIJE NA KOMARNIKU

Vabimo vas, da se v soboto 18. junija 2016 udeležite terenskega dela in vodenega strokovnega ogleda  jezera Komarnik  pri Lenartu, ki ga organizirajo učitelji biologije in kemije III.,  II. in Prve  gimnazije Maribor v sodelovanju z zunanjimi sodelavci, priznanimi strokovnjaki:

Natisni

Posvet slovenskih LAS

Strokovni posvet slovenskih LAS v Lenartu

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) je v petek  27. maja 2016 v sodelovanju z LAS Ovtar Slovenskih goric in koordinacijskim odborom CLLD organiziral strokovni posvet na temo državnih pomoči v CLLD. Posvet je potekal v Centru Slovenskih goric v Lenartu. Udeležence je na začetku pozdravil  tudi naš Ovtar Marko Šebart, ki je na šaljiv način predstavil vlogo ovtarja nekoč in danes.

IMG 0793

Natisni

Utrinki KOS 2016

SEJEM KOS 2016

Na letošnjem že 6. Kmetijsko obrtniškem sejmu se je predstavila Ovtarjeva ponudba iz Slovenskih goric. Dobro obiskan sejem je obiskovalcem v pokritem prostoru ponujal kulinarične dobrote, vino in izdelke domače obrti. 

Natisni

Vabimo na sejem KOS 2016

Spoznajte in okusite Ovtarjevo ponudbo na sejmu KOS

Člane in simpatizerje Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric« vljudno vabimo na Kmetijsko – obrtniški sejem KOS 2016, kjer boste deležni okusnih dobrot Ovtarjeve ponudbe iz dopolnilnih dejavnosti.

Sejem KOS_prva_stran

Natisni

9. SREDNJEVEŠKI DAN NA GRADU VURBERK

9. SREDNJEVEŠKI DAN NA GRADU VURBERK

Vljudno vabljeni na tradicionalno prireditev z zgodovinsko vsebino - v počastitev vrnjenega grba plemiške rodbine Stubenberg – ki se bo zgodila v soboto, 11. 6. 2016 ob 14.00 uri. Po otvoritvi srednjeveškega sejma z dvigom zastav in sprevodom sodelujočih bo grajski klicar oznanil županov sprejem grofov in grofic bližnjih gospoščin Fale, Hrastovca in Štatenberga.

Vurberk 2015

Hrastovška gospoda na obisku na Vuberku v letu Gospodovem 2015

Grbi občin

obcine logotipi